Estratègies de desenvolupament territorial a partir del cereal. Grup Operatiu Farina de Mestral

El passat dimarts 3 d’octubre es va fer la presentació del document Estratègies de desenvolupament territorial a partir del cereal i del Grup Operatiu Farina de Mestral a la seu de l’Agropecuària Coperal de Santa Coloma de Queralt.

El Pla estratègic de desenvolupament territorial a partir del cereal deixa clar la implicació dels diferents agents i que aquest projecte, posa en valor els productes de proximitat, la vinculació del territori, les certificacions, la complicitat amb la societat i l’interès de recuperar la importància del blat en la nostra cultura.

El Grup Operatiu Farina de Mestral actua com a motor per impulsar i potenciar la producció de varietats de blat panificable que nodreixi la demanda del Camp de Tarragona, amb la complicitat del sector professional dels forners. Està format per Coperal, la Federació de Forners Artesans de les comarques de Tarragona i el Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp.

També han intervingut en aquest acte el director del Consorci Leader; el delegat del Govern a Tarragona, membres de la Direcció General d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, de l’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt i de la Cambra de Comerç de Reus.

L’acte ha comptat amb l’assistència de pagesos i personal directiu de Coperal, forners, personal tècnic d’universitats i centres de recerca i de suport al desenvolupament local.